Eveniment

CSM a decis: Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea la DIICOT Sibiu

CSM a decis: Laura Codruţa Kovesi îşi va continua...

Autor: Mihaela Gidei

11.07.2018, 10:49 957

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secţiei, să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta şefă a DNA va activa în acea instituţie în calitate de procuror.

Procurorii CSM au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-şi continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror", a spus Laura Codruţa Kovesi, la scurt timp după anunţul privind revocarea sa din funcţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO