Eveniment

Cu miliardul in cont, Patriciu spune ca euro va ajunge la 4,8 lei in toamna

07.07.2009, 22:02 27

Dinu Patriciu, fostul proprietar al grupului petrolier Rompetrol, spune ca deprecierea leului va continua si vede un curs de 4,8 lei pentru un euro pana la toamna, in crestere cu 14% fata de nivelul actual.

Patriciu a anuntat ieri ca nu are niciun dubiu in ceea ce priveste capacitatea kazahilor de la KazMunaiGaz de a plati datoriile de 600 de milioane de euro ale Petromidia, care au fost transformate de stat in obligatiuni in octombrie 2003 si care ajung la scadenta in septembrie 2010. "Cu certitudine, noul actionar va plati datoriile Petromidia in termenul limita", spune Dinu Patriciu la peste o saptamana dupa ce si-a anuntat retragerea din businessul pe care l-a construit timp de zece ani in jurul rafinariei de la Marea Neagra. Omul de afaceri spune ca deocamdata nu mai este interesat de afacerile cu petrol. "Preluam toata povara datoriilor existente", a declarat Kabyldin Kairgeldy, presedintele KazMunaiGaz, care a anuntat ieri ca grupul pe care-l conduce poarta discutii cu un consortiu de banci internationale pentru restructurarea datoriilor acumulate de Rompetrol.
Kabyldin Kairgeldy a anuntat ieri numirea in functia de director general executiv al Rompetrol a lui Saduokhas Meraliev. Saduokhas Meraliev, care si-a preluat inca de ieri noul mandat in Rompetrol, lucreaza in companie din 2008 fiind anterior director general adjunct al Rompetrol Group. El are o experienta de peste 30 de ani in industria petroliera, printre companiile in care a lucrat numarandu-se si gigantul Chevron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO