Eveniment

Cu un pas mai aproape de Fondul Suveran: Comisia economică a Senatului a avizat proiectul de lege a OUG privind fondurile suverane

Cu un pas mai aproape de Fondul Suveran: Comisia...

Autor: Alina Botezatu

04.12.2018, 13:07 55

Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului şi-a dat, marţi, avizul favorabil cu amendamente pentru proiectul de lege prin care este adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) privind fondurile suverane.

Mai exact, această Comisie a avizat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii. Executivul a adoptat această OUG în şedinţa din 15 noiembrie.

Pe 18 iulie, Curtea Constituţională a României a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern, nu printr-un act normativ adoptat de Parlament.

Ulterior, Executivul a venit cu o OUG privind cadrul general pentru fondurile suverane şi de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO