Eveniment

Cum a ajuns un asistent universitar la afaceri de 135 mil. €

16.08.2010, 23:57 145

Compania Simba Invest, cel de-al cincilea mare distribuitor dinindustria bunurilor de larg consum de pe piaţa locală, şi-a bugetatîn acest an o creştere cu 25% a cifrei de afaceri, până la 160-170mil. euro, pe baza contractelor noi câştigate cu Kraft Foods şiPhilip Morris.

Afacerea, pe care doi antreprenori din Bacău, Sorin Gavriă şiCristinel Lungu, au demarat-o în 1997 în urma unei investiţii decâteva zeci de mii de dolari, a ajuns anul trecut la rulaje de 135mil. euro şi un profit de aproape 4 milioane de euro, în condiţiileîn care piaţa bunurilor de larg consum a scăzut cu 8-10% pe fondulscăderii puterii de cumpărare.

Cu peste 400 de angajaţi, compania are 23 de puncte de lucru în22 de judeţe şi peste 6.000 de clienţi. "Din cei 411 angajaţiactuali, 225 sunt agenţi de vânzări. Intenţia noastră este de a maiface angajări în măsura în care vom reuşi să creştem actualulportofoliu sau să extindem aria de acoperire", spune Sorin Gavrilă,care a lucrat ca asistent universitar la catedra de electrotehnicăîn cadrul Universităţii din Bacău înainte de a începe afacerea îndistribuţie. La sfârşitul anului trecut, Simba Invest şi-a crescutnumărul de puncte de lucru pentru Philip Morris de la 10 la 22, iarîn acest an şi-a extins colaborarea cu Kraft Foods în judeţele Iaşişi Vaslui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO