Eveniment

Cum a rămas UDMR la guvernare: Noul Guvern va sprijini adoptarea "cât mai urgentă" a statutului minorităţilor

Cum a rămas UDMR la guvernare: Noul Guvern va sprijini adoptarea "cât mai urgentă" a statutului minorităţilor

Autor: Mediafax

08.02.2012, 11:52 1280

Programul noului Cabinet include angajamentul Executivului de a sprijini adoptarea "cât mai urgentă" a proiectului de lege privind statutul minorităţilor, precum şi un capitol distinct de dezvoltare a relaţiilor interetnice, a declarat agenţiei Mediafax vicepreşedintele politic UDMR, Laszlo Borbely.

Agenţia Mediafax a anunţat recent că Guvernul va adresa Parlamentului o nouă solicitare de finalizare a procedurilor legislative pentru aprobarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale, cerând ca actul normativ să fie aprobat până la sfârşitul lunii iunie.

Statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ cinci ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, în toamna anului trecut, că reprezentanţii Uniunii insistă pe adoptarea de către Parlament a legii privind statutul minorităţilor naţionale şi au redeschis discuţiile în acest sens cu partenerii de coaliţie.

Borbely a declarat că termenul pentru adoptarea de către Parlament a acestei legi a fost depăşit, însă Uniunea insistă pe acest subiect, care constituie un angajament al coaliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO