Eveniment

Cum arată profilul pacienţilor cu coronavirus din România? Vârsta medie a pacienţilor este de 48 de ani, iar un pacient din şapte este cadru medical

Cum arată profilul pacienţilor cu coronavirus din...

Autor: Georgiana Mihalache

22.04.2020, 00:05 905

Una din şapte infecţii cu noul coronavirus s-a înregistrat în rândul personalului sanitar, iar din totalul pacienţilor confirmaţi, rata de vindecare este de 21%, arată o analiză realizată de Institutul de Sănătate Publică (INSP).

Datele analizate de INSP corespund săptămânii 13-19 aprilie, când instituţia din subordinea Ministerului Sănătăţii a realizat analiza cazurilor.

Astfel, în medie, vârsta pacienţilor confirmaţi cu noul virus este de 48 de ani, iar procentul cel mai mare de persoane cu noul virus sunt femei (57%).

Cazurile de import, adică infectarea după contactul cu un pacient care a călătorit în străinătate, s-au redus până la 5%, după ce până la jumătatea lui martie, ponderea cazurilor de import era de 50%.

În total, până la 19 aprilie, erau 1.313 cadre medicale, de la medici, la asistente şi infirmiere, infectate cu noul virus, ceea ce înseamnă 15% din totalul de cazuri confirmate până la data menţionată. Ziarul Financiar a scris despre importanţa apărării liniei întâi - personalul medical care, în lipsa centralizării nevoilor şi distribuirii resurselor în mod organizat, este descoperit în lupta cu noul virus.

INSP a realizat o analiză şi în ceea ce priveşte persoanele care au murit şi au fost infectate cu noul coronavirus. Datele instituţiei arată că vârsta medie a acestor persoane a fost de 67 de ani, cel mai tânăr pacient fiind o femeie de 27 de ani care avea diabet, iar cel mai în vârstă având 98 de ani.

Cea mai frecventă afecţiune a pacienţilor care au murit fiind infectaţi şi cu coronavirus a fost cea cardiovasculară - jumătate dintre pacienţi având boli de inimă. De altfel, principala cauză de deces în România o reprezintă bolile cardiovasculare. În total, 84% dintre persoanele decedate şi infectate cu coronavirus aveau cel puţin o altă afecţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO