Eveniment

Cum comentează Klaus Iohannis despre intrarea României în Schengen: Există această posibilitate, dar garanţia nu există

Cum comentează Klaus Iohannis despre intrarea României...

Autor: Gabriel Pecheanu

06.10.2022, 14:43 109

Există posibilitate ca România să intre în Spaţiul Schengen până la finalul acestui an, dar garanţia nu există, spune preşedintele Klaus Iohannis.

„Există această posibilitate, dar garanţia, trebuie să o spun clar, nu există încă. Pe de altă parte e bine să ştie: cu toţii ne implicăm pentru a reuşi acest lucru - eu, Guvern, majoritatea europarlamentarilor... Ministerul de Interne lucrează foarte intens la aceste chestiuni. Sunt şanse, fiindcă nevoia de unitate în Europa a devenit şi mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei şi această unitate se poate consolida dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor deveni parte din Spaţiul Schengen. După atâţia ani de aşteptare, cred că toţi lideri şi-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătăţească unitatea Uniunii şi soliditatea noastră în abordare”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat ce şanse are România să fie primită în Schengen până la finalul acestui an.

Chestionat despre opoziţia Olandei privind intrarea României în Schengen, şeful statului amintit că în ţara noastră vor veni experţi „care vor să vadă încă o dată, după 11 ani, dacă ce s-a realizat atunci s-a consolidat, dacă suntem în continuare pe poziţia solidă pe care noi ştim că o avem”.


„Nu toate punctele sunt încă lămurite, dar cred că de data aceasta avem şanse mai bune decât în altă conjunctură”, conchide Iohannis.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO