Eveniment

Cum comentează Nicolae Ciucă problema termiei în Captitală: Este o problemă a autorităţii locale. O putea rezolva

Cum comentează Nicolae Ciucă problema termiei în...

Autor: Laura Buciu

15.11.2022, 12:14 51

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că nu vor fi daţi bani de la buget pentru căldura bucureştenilor, aceasta fiind o problemă a autorităţii locale, pe care primarul general Nicuşor Dan ar fi trebuit să o fi rezolvat până acum.

Premierul Ciucă a fost întrebat cum răspunde solicitărilor primarului general Nicuşor Dan de a ajuta Pirmăria Capitalei în ceea ce priveşte situaţia termiei în Bucureşti.

„Este o problemă a autorităţii locale. Primăria municipiului Bucureşti are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că eu unul, personal, am chemat încă de anul trecut, de când am preluat guvernarea, Primăria la discuţii şi instituţiile din sistem pentru a rezolva problema termiei în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut. L-am chemat, după aceea, văzând care este situaţia, pe domnul primar (Nicuşor dan - n.r.), împreună cu cei responsabili, să vină la nivelul Guvernului şi să prezinte un plan concret prin care putem să rezolvăm această situaţie de sistem din Capitală. Până în momentul de faţă, soluţiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorate, fie să banii de la buget. Or banii de la buget să îi dăm pentru o autoritate locală care putea până în acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu îi vom da. Şi sunt şi alte localităţi din ţară care sunt într-o situaţie financiară mult mai dificilă decât Capitala”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, soluţia în momentul de faţă este ridicarea plafonului, iar apoi „să rezolve problema la nivelul autorităţii locale”.

Întrebat dacă îi va retrage sprijinul politic lui Nicuşor Dan, premierul, care este şi preşedintele PNL, a spus că nu el i-a dat sprijinul politic lui Nicuşor Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO