Eveniment

Cum creste o firma din Mures productia de manusi cu 233.000 de euro de la UE

04.11.2009, 23:10 1478

Producatorul de manusi din piele Hungant din localitateaCorunca, judetul Mures, care anul trecut a rulat afaceri de peste525.000 de euro, isi va extinde atelierul de productie manusi si vaachizitiona masini de cusut, investitie pentru care va primi ofinantare nerambursabila in valoare de 233.000 de euro.
Actionarii Hungant, Hortensia Mandochi si Alexandru Szekely, audepus anul trecut proiectul "Extindere atelier de confectii manuside piele" cu o valoare totala de 1,9 milioane de lei (452.000 deeuro, pentru un curs de 4,2 lei) in cadrul Programului OperationalSectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), "Unsistem de productie inovator si ecoeficient".
"Ne vom extinde atelierul de productie si vom achizitiona o liniede tricotaj pentru captuselile manusilor si mai multe utilajepentru confectionarea manusilor. In mare parte realizam manusilemanual, dar si cu ajutorul unor masini speciale. Lucram si manusisport pentru motociclisti, pentru golf sau pentru biciclisti",spune Alexandru Szekely, actionarul Hungant.
Compania are o capacitate de productie de 50.000 - 60.000 deperechi de manusi pe an, iar in urma implementarii proiectului esteprevazuta o crestere a capacitatii de productie si a numarului deanagjati cu 10%. "Utilajele pe care le utilizam noi aveau o vechimede peste 30 de ani. Vrem sa realizam produse de o calitatesuperioara, in conditiile in care lucram, de exemplu, in lohnpentru o firma din Italia care colaboreaza cu Dolce &Gabana."
O pereche de manusi pleaca din fabrica la un pret de 10 - 20 deeuro perechea, in functie de model si de pielea din care esterealizata. "Manusile pe care le producem noi se vand in magazineledin strainatate la preturi intre 49 si 100 de euro."
Proiectul a fost semnat pe 7 septembrie si urmeaza sa fieimplementat in patru etape.
Productia companiei merge in proportie de peste 95% catre export."Rusia este una dintre tarile cele mai mari consumatoare de manuside piele. Pe piata interna distribuim doar 3-5% din productie inorase precum Cluj, Brasov si Bucuresti", spune Szekely. El seasteapta anul acesta la o scadere a cifrei de afaceri cu unsfert.

Cine ia banii:
Compania: Hungant din localitateaCorunca, jud. Mures
Obiect de activitate: productie manusidin piele
Proiectul: "Extindere atelier deconfectii manusi de piele"
Valoarea totala a proiectului: 452.000 deeuro
Suma pe care o primesc de la UE: 233.000de euro
Cifra de afaceri in 2008: 525.000 deeuro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO