Eveniment

Cum explică Arafat apariţia noii tulpini de coronavirus la persoanele din Giurgiu, dacă nu au călătorit în UK. Provocările aduse de mutaţie

Cum explică Arafat apariţia noii tulpini de coronavirus...
10.01.2021, 00:29 1056

Sunt deja şase cazuri confirmate cu noua tulpină a coronavirusului. Este vorba despre o tânără de 27 de ani din Giurgiu şi cinci membri ai familiei sale. Niciunul dintre ei nu a călătorit în Marea Britanie în ultima vreme.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre ce provocări ne aduce această mutaţie a virusului.

„Problema este creşterea contagiozităţii, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar. Singura prevenire rămâne la măsurile pe care le avem: masca, evitarea zonelor aglomerate. În paralel cu operaţiunea de vaccinare, care la creşterea numărului vaccinaţi poate să ajungă la o modalitate în care să nu se mai răspandească virusul“, spune Raed Arafat.

Citiţi articolul integral pe Aleph News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO