Eveniment

Cum funcţionează clasele terminale în şcolile din scenariul roşu. Precizările ministerului

Cum funcţionează clasele terminale în şcolile din...

Autor: Andreea Tobias

07.03.2021, 19:11 224

Ministerul Educaţiei clarifică prevederile referitoare la funcţionarea claselor terminale în şcolile din scenariul roşu, dar şi posibilitatea prezenţei fizice în toate clasele, în toate şcolile, indiferent de scenariu, cu excepţia carantinei.

Ministerul Educaţiei a emis duminică o instrucţiune care a fost transmisă tuturor inspectoratelor şcolare şi tuturor şcolilor, pentru clarificarea aplicării prevederilor referitoare la funcţionarea claselor terminale în şcolile încadrate în scenariul roşu, precum şi pentru clarificarea posibilităţii prezenţei fizice în cadrul tuturor claselor, în toate şcolile, indiferent de scenariu, cu excepţia carantinei.

Astfel, unităţile de învăţământ au obligaţia asigurării accesului la educaţie pentru toţi preşcolarii sau elevii în unităţile de învăţământ preuniversitar cu respectarea tuturor normelor de protecţie, conform scenariilor aplicabile fiecărei şcoli.

În cazul funcţionării unităţii de învăţământ în scenariul roşu, pentru elevii claselor 8, 12 şi 13, precum şi pentru elevii din clasele terminale din învăţământul profesional şi postliceal activităţile didactice se vor realiza cu prezenţa fizică a maxim 15 elevi pe clasă pentru gimnaziu sau clasa a 8-a şi maxim 17 elevi pe clasă pentru clasele terminale din învăţământul liceal, profesional şi postliceal.

Actele normative nu impun restricţii numerice pentru învăţământul preşcolar şi învăţământul primar organizat în şcoli care funcţionează în scenariul roşu.

Pentru elevii claselor a 8-a, a 12-a şi a 13-a, precum şi pentru elevii din clasele terminale din învăţământul profesional şi postliceal care nu participă fizic la cursuri, indiferent de motiv,

unitatea de învăţământ este obligată să asigure organizarea activităţilor de predare / învăţare / evaluare online, iar elevii să participe la acestea. Conducerile unităţilor de învăţământ vor identifica adaptat fiecărei situaţii soluţii adecvate pentru asigurarea procesului educaţional online.

Prezenţa fizică în scopul participării la orele remediale este permisă în toate unităţile de învăţământ care organizează cel puţin o grupă de învăţământ remedial, pentru toţi elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele şi din toate şcolile, indiferent de scenariul în care funcţionează, cu excepţia celor din localităţile carantinate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO