Eveniment

Cum înfruntă România pandemia de COVID-19? Mallurile şi terasele sunt deschise, şcolile trebuie închise? Record negativ pe linie la noi infectări, pacienţii decedaţi şi cei internaţi la ATI

Cum înfruntă România pandemia de COVID-19? Mallurile...

Autor: Georgiana Mihalache

05.11.2020, 00:06 351

Măsurile de restricţie impuse în România, printre care purtarea măştii în zonele cu indicele de peste 3 infectări la mia de locuitori, media ultimelor 14 zile, închiderea restaurantelor la interior sau învăţământul online nu reuşesc să oprească evoluţia rapidă a infectărilor, România înregistrând ieri cel mai mare număr de noi cazuri de COVID de la izbucnirea pandemiei în ţară. În total, ieri au fost 8.651 de cazuri de noi infectări, cu aproape 1.000 de persoane în plus faţă de ziua precedentă, din datele autorităţilor.

Bilanţul pacienţilor care au murit a ajuns la 7.419 de persoane în total, cu 146 de decese înregistrate ieri, de asemenea un record.  Indicatorul la care însă specialiştii se uită cu îngrijorare este numărul pacienţilor internaţi în secţiile de ATI, care a depăşit pragul de 1.000 de persoane. Ieri au fost prelucrate 36.000 de teste, dintre care 14.000 de probe la cererea pacienţilor, iar restul la solicitarea direcţiilor de sănătate publică.

Rata de pacienţi confirmaţi din numărul total de teste în ultima zi a fost ieri de 24%, la un nivel similar cu ziua precedentă, când au fost prelucrate însă mai puţine teste. În acest context, măsurile luate de autorităţi în urmă cu două săptămâni nu îşi arată efectul, cazurile de noi infectări crescând semnificativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO