Eveniment

Cum poţi să predai chimie, biologie sau fizică dacă nu crezi în vaccin? Licee din Bucureşti unde rata de vaccinare este sub 60%

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: 1,8 milioane de elevi  vor începe şcoala fizic, este o cifră estimativă, dintre cei peste 2,9 milioane de elevi şi preşcolari. Şcolile care au o rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: 1,8 milioane de elevi vor începe şcoala fizic, este o cifră estimativă, dintre cei peste 2,9 milioane de elevi şi preşcolari. Şcolile care au o rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online

Autor: Ramona Cornea

08.11.2021, 14:00 941

♦ În Bucureşti, 30 de licee şi colegii nu aveau o rată de vaccinare a personalului mai mare de 60%, dintre care nouă în Sectorul 1, opt în Sectorul 2, două în Sectorul 3, şapte în Sectorul 4, trei în Sectorul 5 şi unul în Sectorul 6 ♦ Cea mai mică rată de vaccinare a personalului dintre liceele şi colegiile din Capitală a fost în Liceul Teoretic Ion Barbu, de 36,67%, urmată de cea din Liceul Tehnologic Nikola Tesla, de 36,73% şi de cea din Liceul Teoretic Mihai Ionescu, de 37,7% ♦ Din top 20 cele mai bune licee din Bucureşti după media de admitere, doar Colegiul Naţional Mihai Eminescu are o rată de vaccinare a personalului mai mică de 60%.

În Bucureşti, 30 de licee şi colegii aveau o rată de vaccinare a personalului mai mică de 60% vineri, conform calculelor ZF bazate pe datele de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Astfel, în 30 de licee şi colegii dascălii predau chimie, biologie sau fizică fără să creadă în vaccinul creat pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

Dintre cele 30 de licee şi colegii cu o rată de vaccinare a personalului mai mică de 60%, nouă sunt în Sectorul 1, opt în Sectorul 2, două în Sectorul 3, şapte în Sectorul 4, trei în Sectorul 5 şi unul în Sectorul 6.

Cea mai mică rată de vaccinare a personalului dintre liceele şi colegiile din Capitală a fost în Liceul Teoretic Ion Barbu din Sectorul 5, de 36,67%, urmată de cea din Liceul Tehnologic Nikola Tesla din Sectorul 2, de 36,73% şi de cea din Liceul Teoretic Mihai Ionescu din Sectorul 3, de 37,7%, conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi analizate de Ziarul Financiar.

Din top 20 cele mai bune licee şi colegii din Bucureşti după ultima medie de admitere, doar Colegiul Naţional Mihai Eminescu are o rată de vaccinare a personalului mai mică de 60%, cu circa 59,09%. A doua cea mai mică rată de vaccinare este cea a Liceului Teoretic Nicolae Iorga, însă ea depăşeşte pragul impus de Ministerul Educaţiei pentru începerea cursurilor în format fizic, ajungând până la 65,71%.

Din top 20, cea mai mare rată de vaccinare în rândului personalului este în Colegiul Naţional I.L. Caragiale, de 86,27%, urmată de cea din Colegiul Naţional Sfântul Sava, de peste 86,25% şi de cea din Liceul Teoretic Jean Monnet, de 83,8%.

În Bucureşti, 69% dintre unităţile de învăţământ aveau o rata de vaccinare a personalului de peste 60% vineri, respectiv 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, anunţa mi­nistrul edu­caţiei, Sorin Cîm­peanu. Potrivit datelor puse la dispoziţie de ISMB, cea mai scăzută rată de vaccinare se întâlneşte la o grădiniţă privată din Sectorul 6, de 10%.

„În Bucureşti, 69% dintre şcoli aveau o rata de vaccinare peste 60%. Datele vor fi actualizate astăzi, şedinţele consiliilor de administraţie vor urma şi sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulţi colegi vaccinaţi astfel încât în Bucureşti să fie o rată de peste 70 la sută de vaccinare. Erau 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private care vineri aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%“, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Sorin Cîmpeanu afirmă că 1,8 milioane de elevi dintre cei peste 2,9 milioane din sistemul preuniversitar din România vor înce­pe şcoala fizic luni. Rata de vaccinare a personalului din şcoli este criteriul decisiv în ceea ce priveşte organizarea cursurilor în format fizic.

„1,8 milioane de elevi vor începe şcoala fizic, este o cifră estimativă, dintre cei peste 2,9 milioane de elevi şi preşcolari. Şcolile care au o rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online”, a detaliat Cîmpeanu

La nivel naţional, rata de vaccinare de peste 60% exista în 54% din şcolile şi grădiniţele din România, învăţământ de stat şi învăţământ privat, mai spunea el. Începând de vineri, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ va fi afişată pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO