Eveniment

Cum rămâne cu naţionalismul? 75% dintre români susţin aderarea României la zona euro, în vreme ce ţara se îndepărtează din ce în ce mai mult de „criteriile de convergenţă”

Cum rămâne cu naţionalismul? 75% dintre români...

Autor: Iulian Anghel

17.07.2021, 10:05 354
Pentru aderarea la zona euro, rata dobânzii pe termen lung nu ar trebui să fie mai mare de două puncte procentuale peste rata celor trei state membre care înregistrează cele mai bune rezultate în materie de stabilitate a preţurilor. Ultimul sondaj Eurobarometru Flash publicat pe 9 iulie arată că trecerea la moneda euro se bucură de sprijin larg în statele membre care nu au adoptat încă moneda unică, România fiind cea mai entuziasmată în această privinţă. Doar că, în ultimii ani, prin politicile economice pe care le-a adoptat, România s-a îndepărtat de normele ce trebuie să le îndepli­nească (criteriile de convergenţă) pentru aderarea la moneda unică. Potrivit sondajului citat, com­parative cu 2020, numărul românilor care ar vrea ca ţara să adopte moneda unică a crescut de la 63% la 75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO