Eveniment

Cum reuşeşte o firmă necunoscută de la un singur angajat şi 60.000 de lei să facă afaceri de 3 mld. lei? Ce informaţii există despre acest business?

Cum reuşeşte o firmă necunoscută de la un singur...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.06.2024, 15:32 49628

Regas Comservimpex raportează din 2018 afaceri de peste un miliard de lei anual, continuând să crească în mod constant. Totuşi, în 2016, compania abia făcea venituri de 60.000 de lei, ceea ce arată că această creştere a venit aproape peste noapte şi în ritm galopant. Tot în 2016, firma declara că are un singur angajat.

 

Regas Comservimpex, o companie al cărei cod CAEN arată că ar fi specializată în realizarea de infrastructură, apare în mod surprinzător pe primele locuri în construcţii, după ce, în 2023, a raportat o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Astfel, compania – care, la Registrul Comerţului, figurează cu denumirea extinsă Regional Infrastructure Company for Highways Road Bridges and Tunnels – a raportat pentru anul trecut venituri de 3,6 miliarde de lei, în creştere cu 20% comparativ cu anul precedent. Profitul a urcat şi el cu 21%, până la aproape 313 milioane de lei, iar numărul de angajaţi a ajuns la 1.251 de oameni.

Regas Comservimpex este deţinută, potrivit datelor de pe platforma Termene.ro, de un singur asociat, mai exact de Vasile Ciot din Râmnicu Sărat.

Compania nu are un site de prezentare, unde să fie disponibile informaţii despre activitatea pe care o derulează.

Reprezentanţii Regas Comservimpex nu au putut fi contactaţi pentru a furniza informaţii cu privire la activitatea pe care o derulează, la proiectele în lucru şi la evoluţia rezultatelor financiare.

Cu rezultatul de peste 3 miliarde de lei, Regas Comservimpex s-ar înscrie la vârful pieţei de construcţii, unde doar compania Spedition UMB a antreprenorului băcăuan a mai reuşit performanţa de a depăşi această bornă. Dacă însă despre firmele din grupul UMB există numeroase date publice, iar contractele în derulare sunt la vedere, având ca beneficiar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cazul Regas Comservimpex nu există astfel de date.

Din datele publicate pe Termene.ro, se observă că Regas Comservimpex raportează din 2018 afaceri de peste un miliard de lei anual, continuând să crească în mod constant. Totuşi, în 2016, compania abia făcea venituri de 60.000 de lei, ceea ce arată că această creştere a venit aproape peste noapte şi în ritm galopant. Tot în 2016, firma declara că are un singur angajat. Totuşi, în dreptul său nu apar contracte publice câştigate, deşi obiectul său de activitate este realizarea de drumuri, poduri şi tunele, aşa cum indică şi denumirea.

Vasile Ciot, acţionar unic al Regas Comservimpex, mai figurează ca asociat unic în compania Dragon First Trader Import Export Corporation, cu CAEN de transporturi rutiere de mărfuri, care însă nu a mai raportat rezultate financiare din 2015. Potrivit datelor din presa locală din Constanţa, Vasile Ciot a preluat chiar în iunie 2024 firma Dragon First Trader Import Export Corporation de la Carmalau Stefanache, denumirea anterioară a entităţii fiind Fan Mih Trans Standard. Odată cu această schimbare, obiectul principal de activitate devine comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare. S-au înfiinţat astfel mai multe puncte de lucru în ţară, cele mai multe în Constanţa.

Vasile Ciot este, de asemenea, asociat şi administrator la YYY Logistic Solutions, figurând ca inactivă la Registrul Comerţului. Alte informaţii publice despre el nu sunt disponibile.