Eveniment

Cum s-au împărţit banii Casei de Asigurări în perioada stării de urgenţă? Încasările din luna aprilie au scăzut cu 23% faţă de martie 2020

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Georgiana Mihalache

19.06.2020, 08:10 197
 Decontările pentru spitale au rămas la nivelul de dinainte de pandemie, însă au scăzut plăţile la medicamentele pentru bolile cronice ♦ Au scăzut veniturile realizate din programele de cost-volum, medicamente care asigură terapii gratuite pentru pacienţi Şi subvenţiile de la alte unităţi de stat au fost mai mici în aprilie.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a încasat cu 23% mai puţini bani în luna aprilie 2020 faţă de luna martie din acelaşi an, în plină pandemie de coronavirus, de la 3,2 mld. lei încasaţi în martie la 2,6 mld. lei în luna aprilie.

În acelaşi timp, cheltuielile Casei au rămas la aproximativ acelaşi nivel de la lună la lună, cu o uşoară scădere de 10%, până la 3,7 mld. lei în aprilie faţă de luna anterioară. Printre tăierile de cheltuieli s-au numărat şi decontă­rile pentru medicamentele destinate afecţiunilor cornice, medicii şi specia­liştii din sănătate atrăgând atenţia asupra faptului că bolnavii cronici au avut acces redus la medicaţie în starea de urgenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO