Eveniment

Cum se anunţă anul agricol 2018? Dan Felea, producător cu 2.000 hectare din Cluj: La grâu, rapiţă şi orz în niciun caz nu ajungem la producţiile record din 2017, din cauza ploilor

Cum se anunţă anul agricol 2018? Dan Felea, producător...

Autor: Roana Rotaru

06.08.2018, 20:20 560

♦ Agricultura României a avut în 2017 o contribuţie de 0,7% la creşterea economică de 6,9% a României, la jumătate faţă de contribuţia comerţului.

Ploile abundente din ultimele luni, în special cele din perioada recoltării, au afectat calitatea grâul şi au scuturat seminţele de pe rapiţă, potrivit specia­liştilor din piaţă, care anunţă producţii mai slabe în 2018 faţă de anul precedent, cel puţin la culturile de grâu, orz şi rapiţă, care au fost deja recoltate.

„Circa 60-70% din producţia de grâu s-a udat din cauza ploilor din mo­mentul recoltării şi a trebuit să-l us­căm. În ultimii zece ani o singură dată ţin minte că a trebuit să mai pornesc uscă­toarele. La fel, rapiţa s-a scuturat din cauza ploilor. La grâu, rapiţă şi orz în niciun caz nu ajungem la producţiile record din 2017. Floarea-soarelui şi porumbul arată bine, însă e prea devreme să ne pro­nunţăm asupra producţiei“, a spus Dan Felea, proprie­tarul companiei Dachim, un distribuitor de produse agricole şi producător de cereale din Turda.    

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO