Eveniment

Cum se împarte interesul în universităţi pe domenii de studiu: Cei mai mulţi studenţi aleg să studieze economia, medicina şi ştiinţele juridice

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Autor: Ramona Cornea

19.11.2022, 11:27 753

Circa 16% dintre studenţi s-au îndreptat spre facultăţile de economie, 10% spre cele de medicină, iar 8% spre ştiinţe juridice La polul opus au fost teologia, ştiinţele politice sau ştiinţele militare, toate cu o pondere de 1% din totalul studenţilor la licenţă În anul universitar 2019 - 2020 au fost înscrişi 543.299 de studenţi la toate cele trei cicluri de studiu.

Cei mai mulţi studenţi aleg să studieze economia, medicina şi ştiin­ţele, conform datelor centralizate în ra­portul Guide for Investors in Ro­ma­nia 2022, realizat de Adecco Group.

Astfel, circa 16 dintre studenţi s-au îndreptat spre facultăţile de economie, 10 spre cele de medicină, iar 8 spre ştiinţe juridice. La polul opus au fost teologia, ştiinţe ale pământului şi ale atmosferei ştiinţele politice sau ştiinţele militare, toate cu o pondere de 1% din totalul studenţilor la licenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO