Eveniment

Cum se pot stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă prin măsuri fiscale

Cum se pot stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă prin măsuri fiscale
29.01.2013, 12:25 1054

Potrivit programului de guvernare, noul Cabinet se va concentra pe stimularea cresterii economice si pe crearea de noi locuri de munca. Conferinta anuala de taxe a PwC România 2013 pune laolalta autoritatile fiscale, consultantii fiscali si managerii in pozitii de top din mediul de afaceri pentru a cauta impreuna cele mai bune modalitati de a stimula economia prin intermediul politicii fiscale.

Potrivit raportului PwC Global CEO Survey, in afara de atragerea de noi clienti si pastrarea si fidelizarea celor existenti, directorii generali din Romania se concentreaza pe strategiile de management al talentelor, pe restructurarea companiilor pentru a le adapta noilor realitati economice, dar si pentru a gestiona riscurile in crestere, precum si pe cresterea investitiilor in tehnologie, in cercetare si dezvoltare si valorificarea oportunitatilor de investitii in Romania si in strainatate. Directorii generali din Romania sunt ingrijorati in privinta potentialelor masuri pe care Guvernul le-ar putea lua pentru a limita deficitul bugetar, multi dintre participantii la studiu temandu-se de cresterea nivelului si numarului de taxe.

Conferinta anuala de Taxe a PwC Romania 2013 va aborda toate aceste chestiuni si va va oferi de asemenea informatii referitoare la cele mai recente modificari ale legislatiei fiscale, dandu-va totodata posibilitatea de a pune intrebari si a beneficia de sfaturi practice.

AGENDA

9.00 - 9.30 - Welcome coffee - Panel 1

9.30 - 9.40 - Discurs introductiv Sorin Pislaru, redactor-şef, Ziarul Financiar

9.40 - 9.50 - Discurs Dan Manolescu, secretar de stat la Ministerul de Finante.

9.50 - 10.05 - Discurs introductiv Peter de Ruiter - Măsuri fiscale menite să stimuleze creşterea economica şi crearea de locuri de muncă

10.05 - 10.20 - Cristian Nacu, Enterprise Investors - Ce este pe agenda mediului de afaceri pentru 2013

10.20 - 10.40 - Mihaela Mitroi - Cum se pot accesa schemele de ajutor de stat, precum şi alte scheme de ajutor. Sfaturi practice bazate pe proiectele recente ale PwC în domeniu. Tendinţele europene în materie de legislaţie fiscală.

10.40 - 11.00 - Anda Rojanschi - Noua conjunctură economică şi operaţiunile de fuziuni şi achiziţii. Oportunităţi de creştere anorganică în perioade de turbulenţe economice. Lecţii din tranzacţiile recente asistate de PwC şi D&B David şi Baias.

11.00 - 11.20 - Coffee break - Panel 2

11.20 - 11.35 - Mihai Miron, Ropharma- Ce aşteaptă capitalul românesc de la politica fiscală?

11.35 - 11.55 - Ionuţ Simion - Cum poate fi resuscitat motorul economic al României. Politici fiscale pentru sectorul IMM în context european.

11.55 - 12.25 - Daniel Anghel şi Dan Dascalu - Noua relaţie dintre contribuabili şi autorităţile fiscale. Lecţii de după decizia recentă a CEJ în privinţa unei dispute de TVA invocată de o companie românească.

12.25 - 13.00 - Sesiune de întrebări şi răspunsuri

13.00 - 13.30 - Prânz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO