Eveniment

Cum se pregătesc autorităţile române să primească pasagerii care vin din Italia: Cei care se întorc acasă vor intra printr-un terminal separat în Aeroportul din Iasi

Cum se pregătesc autorităţile române să primească...

Autor: Ilinca Nazarie, Andreea Tobias

24.02.2020, 12:23 68

Pasagerii care ajung din Italia la Iaşi vor intra printr-un terminal separat al Aeroportului Iaşi. Autorităţile cer trei scannere termice de la Ministerul Sănătăţii.

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a declarat, luni, presei, că la nivelul Aeroportului Iaşi pasagerii care vin din Italia sunt separaţi de ceilalţi printr-un terminal, în aşa fel încât să fie redus riscul de îmbolnăvire.

„Din acest punct de vedere vom adopta măsurile luate de comun acord cu DSP, adică procesarea în T1 înseamnă inclusiv controlul epidemiologic efectuat de DSP cu ajutorul a doi doctori care vor veni la aeroport", a spus Cătălin Bulgariu.

Potrivit acestuia, s-a discutat şi cu reprezentanţii companiilor aeriene cărora le-au fost transmise formularele pentru ca fiecare pasager să le completeze încă din timpul zborului.

De asemenea, Bulgariu a spus că a cerut trei scannerele termice de la Ministerul Sănătăţii: „Când vor veni, le vom aplica şi le vom pune în funcţie. Cei de la DSP au un termometru cu laser ca să poată lua temperatura pasagerilor".

Pasagerii care vin din Italia vor fi controlaţi de către medicii epidemiologici de la DSP.

Noaptea trecută la Iaşi a aterizat un avion de la Bergamo, în care se aflau 180 de pasageri, cu care nu a fost nicio problemă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO