Eveniment

Cum se va face accesul în spitale după ridicarea stării de urgenţă, din data de 15 mai

Cum se va face accesul în spitale după ridicarea...

Autor: Georgiana Mihalache

09.05.2020, 14:01 1731

Institutul Naţional de Sănătate Publică a realizat o serie de recomandări pentru mai multe domenii din economie care îşi vor relua activitatea după ce România nu va mai fi în stare de urgenţă, adică după 15 mai, aşa cum au anunţat autorităţile. Pentru spitalele care nu preiau cazuri de pacienţi cu coronavirus, regula este că fiecare pacient va fi tratat ca potenţial purtător al virusului.

„În acordarea asistenţei medicale de specialitate pacienţilor care se prezintă la spitale  se  va  încerca, pe  cât  posibil,  evitarea  internării  şi  efectuarea  tratamentului medical la domiciliu/ambulatoriu. Din  cauza transmiterii  comunitare  a  SARS-CoV-2 în România, toţi pacienţii care se internează  trebuie  consideraţi  ca  fiind  potenţial  infectaţi,  motiv  pentru  care  este obligatorie  utilizarea  echipamentelor  individuale  de  protecţiei  la  toate  procedurile medicale efectuate, conform ghidului INSP”, potrivit documentului publicat pe site-ul INSP.
 
Propunerile privind  măsurile de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă sunt în transparenţă decizională, iar Ministerul Sănătăţii aşteaptă propuneri şi observaţii la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.
 
Un alt aspect care va schimba desfăşurarea activităţii în spitale este traseul pacienţilor. Astfel, toate persoanele care se prezintă la spitale vor trece printr-un triaj, iar în funcţie de simptome, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare, urmând să fie testate pentru a depista infecţia cu coronavirus.
 
Pacienţii suspecţi de infecţia cu COVID-19 vor trebui să poarte obligatoriu mască şi vor fi preluaţi de la triaj, pe un circuit separat faţă de restul bolnavilor. Personalul medical, echipat cu halat, manuşi, bonetă, mască va recolta probe pentru testare şi în cazul unui pacient pozitiv la infecţia cu noul virus, va fi chemat serviciul de ambulanţă, iar pacientul a fi transferat la cel mai apropiat spital suport  pentru COVID-19.
 
„Salonul va fi dezinfectat înainte de internarea următorului pacient. Persoanele prezentate şi care în urma triajului nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi internate în secţiile aferente patologiei prezentate cu asigurarea unei distanţe de minim 2 metri între pacienţi. Fiecare unitate sanitară cu paturi are obligaţia de a-şi revizui circuitele funcţionale şi procedurile de lucru”, se mai arată în documentul INSP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO