Eveniment

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie. Prognoza meteo

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie....

Autor: Mediafax

23.11.2016, 09:37 1547

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, potrivit Mediafax.

MUNTENIA

Până în data de 28 noiembrie, regimul termic, fără variaţii importante de la o zi la alta şi de la o noapte la alta, se va menţine peste cel specific perioadei, iar după aceea, atât valorile diurne cât şi cele nocturne, în uşoară scădere la început, apoi în creştere, se vor situa în jurul celor normale. În medie, în prima săptămână, vor fi maxime de 8...9 grade şi minime între 0 şi 5 grade. În săptămâna a doua, mediile regionale vor fi de 4.....7 grade pentru temperaturile maxime şi -2...0 grade pentru cele minime, uşor mai mari, până în jurul a 2 grade, în prima dimineaţă.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ şi pe spaţii restrânse, va fi relativ ridicată pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE

În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade şi minime de 0...1 grad, în medie. Începând din 27...28 noiembrie, valorile termice vor scădea, astfel încât maximele se vor apropia de pragul de îngheţ, iar nopţile vor deveni reci, cu temperaturi minime predominant negative, cuprinse, în medie, între -7 şi -5 grade.

Precipitaţii vor fi de aşteptat pe parcursul celei de-a doua săptămâni, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în perioadele 28-29 noiembrie şi 2- 4 decembrie.

 
 
 

<div addthis:urlâ"http:="" www.mediafax.ro="" social="" cum-va-fi-vremea-in-minivacanta-de-1-decembrie-prognoza-meteo-pentru-fiecare-regiune-din-tara-pana-pe-4-decembrie-15995222"="" classâ"addthis_sharing_toolbox"="" data_urlâ"http:="" styleâ"margin:="" 10px="" 0px;="" padding:="" color:="" rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" arial,="" helvetica,="" sans-serif;"="">  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO