Eveniment

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere: Vânt cu rafale puternice de sâmbătă seara până duminică

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere: Vânt cu rafale...

Autor: Andreea Tobias

01.05.2021, 14:00 99

ANM a emis o informare meteo, valabilă de sâmbătă de la ora 21.00 până duminică la ora 21.00, în care avertizează că urmează intensificări puternice ale vântului, ploi torenţiale şi căderi de grindină în toată ţara.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul ţării şi local în sud şi sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale şi estice, precum şi în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova şi la munte, pe arii restrânse 30...35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45...65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO