Eveniment

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. ANM: Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele obişnuite

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. ANM: Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele obişnuite

Autor: Laura Buciu

21.09.2021, 08:33 1794

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni, apoi revin la normal, potrivvit prognozei pentru următoarele patru săptămâni, realizată de meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Toamna aceasta pare să fie săracă în precipitaţii.

20 - 27 septembrie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale şi nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile montane şi în nord-vestul teritoriului. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

27 septembtrie - 4 octombrie
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

4 - 11 octombrie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

11 - 18 octombrie
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667