Eveniment

Cum va fi vremea săptămâna viitoare: Meteorologii anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină

Cum va fi vremea săptămâna viitoare: Meteorologii...

Autor: Departamentul Corespondenţi

05.05.2019, 11:09 338

Meteorologii au emis duminică o informare prin care anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara, până miercuri dimineaţă. Vremea se va răci, iar la munte va ninge şi va fi viscol.

Începând de duminică de la ora 15.00 până miercuri la ora 9.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 de litri pe metrul pătrat şi izolat 40 - 60 de litri pe metrul pătrat.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în după-amiaza zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni şi marţi îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării.

Vremea se va răci accentuat, luni în vestul şi nordul ţării, iar marţi şi în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marţi, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge şi vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO