Eveniment

Cum văd europarlamentarii români şansele României să intre în spaţiul Schengen? Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European: Şansele sunt 50-50%

Cum văd europarlamentarii români şansele României să...

Autor: Florentina Niţu

07.12.2022, 16:55 733

Subiectul fierbinte de pe agenda internaţională, săptămâna aceasta, referitor la România a fost aderarea la spaţiul Schengen, care se va decide mâine, pe 8 decembrie, când cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor decide aderarea la zona liberă - spaţiul Schengen - a României, Bulgariei şi Croaţiei. Care sunt şansele României?

"România merită să între în spaţiul Schengen, pentru că îndeplineşte toate condiţiile tehnice din punctul de vedere al garantării statului de drept. Nu există niciun motiv ca România să fie în afara spaţiului Schengen. România nu este responsabilă pentru faptul că Austria are în acest moment o problemă internă cu migraţia. Dimpotrivă, România este parte a soluţiilor, ci nu a problemelor. Bătălia pentru Schengen încă se duce şi sunt convins că România va intra în zona Schengen, pentru că nu putem discuta de Uniunea Europeană puternică cu România ţinuta în afara spaţiului Schengen. 

Şansele sunt 50-50%", a spus pentru ZF Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European. El a declarat acest lucru înainte de începerea Congresului Tinerilor Fermieri de la Bruxelles. 

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune aderării României la teritoriul european fără frontiere. Mai exact, pe 18 noiembrie, Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei, a anunţat că ţara sa se opune admiterii României în spaţiul Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO