Eveniment

Cum vor începe cursurile noului an şcolar în fiecare localitate. Vezi aici harta cu incidenţa cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România

Cum vor începe cursurile noului an şcolar în fiecare...

Autor: Ramona Cornea

07.09.2020, 12:22 2558

Ministerul Sănătăţii a publicat lista cu incidenţa cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România, pe baza căreia se stabileşte după care dintre cele trei scenarii vor începe cursurile noului an şcolar. Astfel, circa 43 de localităţi sunt în scenariul roşu, 410 sunt în scenariul galben, iar 2.728 sunt în scenariul verde, conform datelor de la Ministerul Sănătaţii. Bucureştiul se încadrează în scenariul galben, cu o incidenţă de 1,12 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 

“Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Astăzi, toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor informa Inspectoratele Şcolare Judeţene şi pe cel al Municipiului Bucureşti, respectiv senatele universitare ale instituţiilor de învăţământ superior şi Comitetele Judeţene / al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până pe 10 septembrie consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Astfel, în scenariul  verde, toţi elevii merg la şcoală fizic, scenariul galben prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, iar în scenariul roşu toţi elevii vor face cursuri online.

Vedeţi AICI lista completă a localităţilor 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO