Eveniment

Cursa Blue Air Bacău-Londra Luton care s-a întors pe aeroport prezenta riscul depresurizării

Cursa Blue Air Bacău-Londra Luton care s-a întors pe...

Autor: Anca Olteanu

10.08.2017, 16:07 3095

Pe timpul zborului Blue Air 0B2931, de pe ruta Bacău – Londra Luton, a apărut semnalul de creştere a altitudinii, în cabină existând riscul de depresurizare. Astfel, conform procedurilor, măştile de oxigen au fost coborâte ca măsură de siguranţă a pasagerilor până la aterizare, iar avionul a început procedura de aterizare pe aeroportul de plecare, Bacău. Aeronava a aterizat în condiţii normale, toţi pasagerii fiind în siguranţă, potrivit companiei aeriene.

Pasagerii au fost transportaţi la destinaţie cu o altă aeronavă, care a decolat în jurul orei 13:00.

În prezent, aeronava este supusă verificărilor tehnice.

În cazul zborului 0B2911, de pe ruta Bacău – Milano Bergamo, Blue Air precizează că testele de la sol s-au efectuat în conformitate cu manualul de întreţinere şi procedurile fabricantului aeronavei şi au evidenţiat faptul că sistemele funcţionează în parametri normali. Avionul a fost declarat apt de zbor de către personalul tehnic Blue Air şi a decolat către Milano Bergamo la ora 10:00. În timpul acestui zbor a apărut o semnalizare la bord, iar pentru siguranţa pasagerilor şi conform procedurilor, s-a luat decizia de aterizare pe aeroportul Bucureşti Otopeni, unde Blue Air dispune de o aeronavă de schimb.

Compania menţionează că pasagerii şi echipajul au fost în siguranţă, iar până la decolare, pasagerilor li s-a acordat asistenţă la sol, inclusiv mâncare şi băutură.

Pasagerii au fost transportaţi la destinaţie cu o altă aeronavă, care a decolat în jurul orei 14:00 de pe aeroportul Otopeni.

Aeronava va fi supusă unor verificări tehnice amănunţite, anunţă Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO