Eveniment

Cursurile universităţii din Arad suspendate preventiv din cauza numărului mare de studenţi italieni

Cursurile universităţii din Arad suspendate preventiv...

Autor: Ilinca Nazarie

23.02.2020, 23:19 918

Accesul vizitatorilor la Spitalul Judeţean va fi restricţionat începând de luni, iar cursurile Universităţii Vasile Goldiş vor fi suspendate, pentru că acolo învaţă mulţi studenţi italieni. Decizia a fost luată duminică seară.

"S-a luat măsura suspendării cursurillor la Facultatea de Medicină şi la Universitatea Vasile Goldiş pentru că sunt mulţi studenţi italieni, care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine ( n.r. luni ). Fiind studenţi la medicină, studenţi şi rezidenţi, dânşii fac practică în Spitalul Judeţean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior.", a declarat pentru Mediafax Constantin Catană, directorul DSP Arad.

"Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş" din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situaţie de urgenţă a studenţilor, universitatea pune la dispoziţie un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Arad.

Decizia a fost luată duminică seară, la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Prefecturii Arad.

"La Spitalul Judeţean Arad va fi restricţionat accesul vizitatorilor, preventiv pentru limitarea oricăror riscuri referitoare la gripa sezonieră. Şi fiind oraş de graniţă avem mari probleme la intrarea în ţară în contextul suspiciunilor din Italia. Va fi restricţionat accesul aparţinătorilor, săptămâna viitoare vor fi ore de vizită clar stabilite, dar foarte reduse", a declarat pentru Mediafax Constantin Catană, directorul DSP Arad.

La şedinţă au participat şi primarii localităţilor de frontieră din Judeţul Arad şi s-a stabilit ca cetăţenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Judeţului Arad din zonele afectate, să compleze un chestionar pus la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locaţia de îmbarcare precum şi pe cea de destinaţiei. În fiecare punct de trecere al frontierei va un medic al DSP Arad şi au fost identificate anumite spaţii pentru amenajarea eventualelor centre de carantină.

Deciziile au fost luate, potrivit unui comunicat al Prefecturii Arad, "'ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, de numărul însemnat de cetăţeni italieni care desfăşoară diferite activităţi în judeţul Arad".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO