Eveniment

Curtea Constituţională a decis: Legea care elimină 102 taxe, iniţiată de PSD, este constituţională

Curtea Constituţională a decis: Legea care elimină 102...

Autor: Mediafax

16.12.2016, 13:19 2120

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis vineri, cu majoritate de voturi, că legea care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, cunoscută drept „Legea lui Dragnea" este constituţională. Asta după ce, miercuri, judecătorii CCR au decis amânarea discuţiilor "pentru aprofundarea consultării dosarelor”, după cum explica preşedintele CCR, Valer Dorneanu. Pe 15 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a contestat-o la Curtea Constituţională, pe motiv că ar avea un impact bugetar mult prea mare.

Miercuri, CCR a decis să amâne analiza constituţionalităţii în ceea ce priveşte legea iniţiată de Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, argumentând că hotârârea a fost luată „pentru aprofundarea consultării dosarelor”,  în special privind impactul asupra televiziunii şi radioului public.

Pe 15 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că trimite la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea a 102 taxe, printre care şi taxa radio-tv.

„Eu astăzi am trimis acest proiect de lege la o verificare pe constituţionalitate. Vedeţi că iniţiatorii şi, în general, cei din Parlament, pe această lege pentru eliminarea celor 102 taxe, s-a lucrat pe repede înainte. Din motive pe care, personal, nu le cunosc, s-a lucrat în Parlament pe o procedură foarte rapidă, care nu a permis sau poate nu s-a dorit să se respecte anumite exigenţe ale procedurii. Ca atare, am considerat că unele elemente, şi pe procedură şi pe fond nu au fost suficient de bine clarificate de Parlament şi am cerut, în coinsecinţă o verificare pe constituţionalitate", declara, atunci, Iohannis.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO