Eveniment

Curtea de Conturi critică dur ANAF şi semnalează neconcordanţe în activitatea mai multor autorităţi şi ministere: Există agenţi economici care au înregistrat pierderi consecutive în ultimii cinci ani şi care nu au fost verificaţi niciodată

Curtea de Conturi critică dur ANAF şi semnalează...

Autor: Alex Ciutacu

22.02.2018, 00:07 1047

♦ Curtea de Conturi critică dur Agenţia Naţională de Admi­nistrare Fiscală (ANAF) în ultimul său raport pe 2016, afirmând că nu a colectat suficient. Unul dintre motive este că nu s-a îndreptat să realizeze controale la agenţii economici cu pierderi. ♦ „Există agenţi economici care au înregistrat pierderi consecutive în ultimii cinci ani şi care nu au fost verificaţi niciodată în această perioadă în vederea identificării cauzelor care au condus la această situaţie“, se arată în sinteza raportului public.

Acesta este unul dintre motivele principale menţionate de Curtea de Conturi în ceea ce priveşte activitatea de analiză de risc în domeniul inspecţiei fiscale. De asemenea, instituţia mai menţionează că ANAF nu a selectat, în vederea efectuării analizei de risc şi, implicit, a programării şi efectuării inspecţiilor fiscale, după caz, a unor agenţi economici autorizaţi pentru jocurile de noroc.

În plus, Curtea de Conturi critică faptul că nu s-a cuprins în programul de control pentru anul 2016 un număr semnificativ de inspecţii fiscale privind controlul în domeniul preţurilor de transfer, iar altele nu s-au finalizat, existând riscul ca anumite perioade să iasă din termenul în care există dreptul de a stabili obligaţiile fiscale suplimentare, intervenind prescripţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO