Eveniment

Curtea de Apel Bucureşti, cea mai aglomerată instanţă din Capitală, îşi desfăşoară activitatea fără a pune în practică măsuri anti-coronavirus

Curtea de Apel Bucureşti, cea mai aglomerată instanţă...

Autor: Tatiana Pascovschi, Andreea Tobias

09.03.2020, 13:23 104

La Curtea de Apel Bucureşti, unde ajung zilnic sute de oameni la procese, nu au fost luate măsuri pentru a preveni infecţia cu noul coronavirus. Avocaţii sunt îngrijoraţi că sălile de judecată sunt aglomerate şi neigienizate şi spun că sigur sunt oameni care au fost în Italia.

Sute de cetăţeni ajung în fiecare zi la Curtea de Apel Bucureşti, dar nu au fost luate încă măsuri.

Cetăţenii care ajung la Curtea de Apel Bucureşti se gândesc cu mult calm la întreaga situaţie.

„Bănuiesc că sunt cauze minore, că nu sunt decât 15 oameni, gândiţi-vă că în altă parte sunt câteva sute de mii”, spune o persoană.

„Probabil că în cazurile care suportă amânarea ar trebui date termene mai lungi, evitată aglomerarea în sălile de judecată, dar în rest nu ştiu să vă spun, nu sunt eu în măsură”, crede alta.

Avocaţii sunt, însă, mult mai îngrijoraţi că nu există măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului în instanţe.

„Sunt săli de judecată foarte aglomerate. Oamenii stau unii în alţii, uitaţi-vă în sală: sunt câte 20-30 de avocaţi care stau în picioare, nu au loc. Astăzi am auzit că CSM-ul a cerut să se pună în discuţie această măsură, în sălile de judecată şi judecătorii şi oamenii stau 2, 3, 4, 10 ore într-o zi. Este aproape imposibil ca prin CAB să nu fi trecut măcar o persoană care sa venit din Italia”, a declarat un avocat.

Un alt avocat crede că accesul persoanelor care vin din Italia ar trebui interzis în sediul Curţii de Apel. Întrebat dacă sălile de judecată sunt dezinfectate, acesta a spus că nu.

Mai mult, în toaleta pentru femei, există un singur săpun.

Până acum, doar sediul CSM a fost dotat cu dezinfectant. Reprezentanţii Consiliului spun că nu a fost încă adoptată o decizie pentru instanţe.

La rândul său, Ministerul Justiţiei nu a dat încă un răspuns.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO