Eveniment

CUTREMUR puternic în Japonia: Cel puţin trei persoane au murit

CUTREMUR puternic în Japonia: Cel puţin trei persoane au murit

Autor: Teodora Marinescu

18.06.2018, 08:14 155

Cel puţin trei persoane au murit, luni dimineaţă, în urma producerii unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, în Osaka, a doua cea mai mare metropolă din Japonia, au informat surse din Guvern şi presă, citate de site-ul agenţiei Reuters.

Premierul Shinzo Abe a declarat că autorităţile evaluază pagubele, iar prioritatea lor este să asigure siguranţa oamenilor.

Epicentrul cutremurului a fost la nord de Osaka, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză, care iniţial anunţase că seismul avusese doar 5,9 pe scara Richter.

Cutremurul a afectat o zonă industrială importantă din Japonia. Producătorii brandului de electrocasnice Panasonic au anunţat că vor opri temporar producţia în două fabrici.

De asemenea, Daihatsu Motor Co, care face parte din Toyota Motor Corp, a anunţat că va opri producţia în fabricile din Osaka şi Kyoto.

Presa japoneză a relatat că victimele sunt un bărbat în vârstă de 80 de ani, un bărbat peste 80 de ani şi o fetiţă în vârstă de 9 ani.

Cel mai puternic seism din Japonia a fost cel din 11 martie 2011, în urma căruia au murit aproape 20.000 de oameni şi care a provocat un grav accident la centrala nucleară Fukushima.

AFACERI DE LA ZERO