Eveniment

Dacian Cioloş a spus adio guvernului: Am pus anumite seminţe de reformă

Dacian Cioloş a fost premier un an

Dacian Cioloş a fost premier un an

Autor: Mediafax

05.01.2017, 00:03 102

Reformele începute în 2016 sunt benefice pentru economie şi societate, astfel că ar fi de aşteptat ca guvernul Grindeanu să le continue, a declarat ieri Dacian Cioloş, la ultima sa conferinţă de presă în calitate de premier, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului.

„Am pus anumite seminţe de reformă în acest an de guvernare şi am încredere că aceste seminţe vor da roade în anii care vin (...) Mă aştept să se continue unele programe, dar sigur că fiecare guvern are programul său de guver­nare. Sper ca refor­mele noastre să fie continuate”, a spus Dacian Cioloş.

El a precizat că este foarte ataşat de platforma „România 100” şi că „orice guvern, în progra­mul său, ar trebui să se inspire din această plat­for­mă”, lăsând să se înţeleagă că va urmări activi­tatea noului guvern din această pers­pectivă. Con­cret, „mă voi implica în sectorul civic, am confirmări şi de la câţiva colaboratori care mi-au fost alături în acest an de guvernare, să urmărim dacă reformele începute de noi vor fi luate sau nu în seamă”, a spus Cioloş.

Printre reformele lansate de cabinetul său în 2016, Cioloş a amintit înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indis­ponibilizte, menţinerea defici­tului bugetar în limitele impuse de Uniunea Euro­peană, creş­terile salariale, creşterea cu 5% a pensiilor, mărirea absorbţiei de fonduri europene „de la 50% la 80%”, reaşezarea grilelor de salarizare a personalului plătit din bani publici sau demararea nego­cierilor de ridicare a vizelor pentru Canada.

Referindu-se la proiectele de infrastructură, premierul a subliniat că în 2016 au fost deblocate o serie de tronsoane, astfel încât în 2017 ar putea fi daţi în circulaţie „160 de kilometri de autostradă“.

„Sper ca guvernul instalat astăzi să folosească activ mă­surile pe care le-am pre­gătit în 2016”, a mai spus Dacian Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO