Eveniment

Dacian Cioloş: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

Dacian Cioloş: Nu avem de gând să guvernăm cu AUR

Autor: Gabriel Pecheanu

06.09.2021, 10:46 44

Alegerile anticipate sunt soluţii ce pot fi discutate după ce va fi clarificată situaţia premierului Florin Cîţu, declară, luni, copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, care răspunde, astfel, PSD-ului. El afirmă că partidul său nu are niciun proiect politic cu AUR.

„Astea sunt etape, nu mergem cu poveşti din astea. Aici vorbim de situaţia premierului Cîţu, nu de alegeri anticipate, astea sunt soluţii care pot fi discutate după ce clarificăm situaţia premierului Cîţu (...). PSD-ul a spus încă de la început că vrea căderea Guvernului Cîţu. Are ocazia să demonstreze că nu era doar o vorbă aruncată în vânt, că nu sunt alte sfori în spate, care să tragă şi să orienteze poziţiile diferiţilor lideri din PSD, dovada asta se face la vot. Ca să ajungem la vot, trebuie să ajungă moţiunea în plenul Parlamentului”, spune, la RFI, Dacian Cioloş, după ce PSD a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, doar dacă se va merge până la capăt şi se va ajunge la alegeri anticipate.

Întrebat de ce a preferat partidul său o moţiune de cenzură alături de AUR, în loc să susţină demersul similar al PSD, copreşedintele USR PLUS a explicat: „N-am depus o moţiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moţiune şi am căutat susţinere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară şi depunerea unei moţiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară, ne-am asumat acel act politic de a depune o moţiune de cenzură noi, USR PLUS şi am cerut partidelor parlamentare sprijin pentru asta, am primit sprijin pentru AUR şi la atât se limitează aşa-zisa colaborare cu AUR. Noi n-avem nici un proiect politic cu acest partid, n-avem nici o alianţă, n-avem de gând să guvernăm cu ei, n-avem de gând să negociem obiective politice pe care le avem noi. AUR a decis să semneze această moţiune, ca să putem îndeplini o procedură parlamentară şi să putem depune moţiunea, ca să vedem la vot care e părerea partidelor politice legat de această moţiune”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO