Eveniment

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS: Klaus Iohannis trebuie să iniţieze un nou pact pentru educaţie. Ministrul trebuie să fie minimum 5 ani în funcţie, indiferent cât de des se schimbă guvernele

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS: Klaus Iohannis...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

05.12.2019, 16:25 129

Dacian Cioloş a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să iniţieze un nou pact naţional pentru educaţie prin care să existe un angajament al partidelor că va fi păstrat acelaşi ministru al Educaţiei minimum cinci ani, indiferent cât de des se schimbă guvernele şi de culoarea lor politică.

„Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru la Ministerul Educaţiei minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele şi indiferent de culoarea politică a acestora. Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanţă în economia reală”, a scris Dacian Cioloş, joi, pe Facebook.

Liderul PLUS a adăugat că Ministerul Educaţiei trebuie scos în afara jocurilor politice, pentru a putea pune în aplicare măsuri în acest domeniu.

„Preşedintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalităţi în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanţa copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educaţie, dar, cel mai important, avem nevoie de coerenţă şi stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaţilor şi partidelor. Ministerul Educaţiei trebuie scos în afara jocurilor politice”, a conchis Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO