Eveniment

Dan Barna anunţă că USR-PLUS îl susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier

Dan Barna anunţă că USR-PLUS îl susţine pe Dacian...

Autor: Diana Grigore

05.02.2020, 23:43 7377

Dan Barna a anunţat că USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. Liderul USR a precizat că va discuta acest aspect Klaus Iohannis, la consultările care au loc joi, la Cotroceni.

„Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegaţia USR îi va comunica şefului statului faptul că Alianţa USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniştri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi. Acest scenariu este valabil doar în situaţia în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor. Reamintesc că Alianţa USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloş. Avem, de asemenea, oameni competenţi pentru posturile de miniştri dintr-un viitor guvern”, a scris Barna, pe Facebook.

Liderul USR a subliniat că formaţiunea pe care o conduce susţine organizarea de alegeri anticipate.

„USR susţine dizolvarea acestui parlament şi organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, şi-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el. Am luat act de afirmaţiile Preşedintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găseşte majoritatea pentru anticipate”, a adăugat Barna.

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, în urma moţiunii de cenzură inişiate de PSD şi UDMR. În acest context, Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări, joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO