Eveniment

Dan Nica, europarlamentar: Vom asista cu toţii la o repunere în drepturi a competitivităţii industriei europene şi celei româneşti, toată lumea va lupta de la acelaşi nivel

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“

Dan Nica: Sumele pe care le are România în acest domeniu sunt foarte mari, vom avea la dispoziţie aproape 80 mld. euro în următorii 7 ani, ceea ce înseamnă un potenţial foarte mare.

Dan Nica: Sumele pe care le are România în acest domeniu sunt foarte mari, vom avea la dispoziţie aproape 80 mld. euro în următorii 7 ani, ceea ce înseamnă un potenţial foarte mare.

07.02.2022, 00:05 399

Comisia Europeană a venit cu o propunere de directivă europeană pentru ca ţările non-UE care vând oţel să plătească o suprataxă egală cu acele costuri pe care un producător din UE este obligat să le suporte pentru a respecta directivele de mediu, afirmă Dan Nica, europarlamentar, membru în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European.

„Este o propunere a Comisiei Europene, care acum este în dezbaterea Parlamentului European, privind ajustarea mecanismului de ajustare a carbonului la frontieră. Combinatul din Galaţi este unul dintre cei mai mari producători de oţel din centrul şi estul Europei şi va rămâne aşa. Nu îmi place să văd pe piaţă produse care vin din Turcia şi nu numai, mai sunt şi alte ţări care nu respectă obligaţiilor de mediu în producerea oţelului – China, India şi aşa mai departe. Astfel, Comisia Europeană s-a hotărât şi a venit cu această propunere de directivă europeană care spune că pe orice piaţă din Uniunea Europeană nu poţi să vii şi să aduci oţel fără să plăteşti o suprataxă egală cu acele costuri pe care un producător din UE este obligat să le suporte pentru a respecta directivele de mediu. Vom asista cu toţii la o repunere în drepturi a competitivităţii industriei europene şi celei româneşti, toată lumea va lupta de la acelaşi nivel“, a declarat Dan Nica în cadrul conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO