Eveniment

Dan Zaharia, Extind: Iaşiul va ajunge la 40.000 de angajaţi în IT şi outsourcing până în 2025.Continental (2.500 de angajaţi) şi Amazon (1.500 de angajaţi) sunt cei mai mari angajatori din IT în Iaşi

Dan Zaharia, Extind: Iaşiul va ajunge la 40.000 de...

Autor: Catalina Apostoiu

21.06.2021, 07:30 2072

Companiile de IT şi outsourcing din Iaşi au în prezent 25.000 de angajaţi, iar numărul acestora creşte constant. Continental, Amazon sau Conduent sunt printre marii angajatori din sectorul IT ieşean.

„Până în 2025, numărul de angajaţi din IT şi din outsourcing din Iaşi va ajunge la aproximativ 40.000 de persoane“, a spus Dan Zaharia, senior consultant la firma de consultanţă imobiliară Extind şi organizator al hackatonului Challenge Accepted PaperHack, un proiect al Şcolii Informale de IT.

Numărul de angajaţi din IT&C a crescut de patru ori în ultimii 12 ani, potrivit unei analize a ZF, iar companiile continuă să investească în acest domeniu în Iaşi, care este al treilea cel mai mare centru universitar din România, după Bucureşti şi Cluj.

România deţine talentul necesar pentru a fi digitalizată, însă este nevoie şi de o investiţie din partea autorităţilor locale şi centrale.

„Pentru noi este o muncă voluntară, dar încercăm să dovedim că în România există talentul necesar să digitalizăm şi că e nevoie de o forţă şi o dorinţă din partea autorităţilor locale şi centrale să investească şi să solicite sprijin din partea industriei software locale“, a spus Dan Zaharia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO