Eveniment

Dana Ababei, preşedinte ANEVAR: „Piaţa de la Cluj a ajuns la un maxim şi a început să scadă. Nici IT-iştii nu-şi mai permit preţurile proprietăţilor imobiliare din Cluj“

Dana Ababei, preşedinte ANEVAR: „Piaţa de la Cluj a...

Autor: Florentina Niţu

04.10.2018, 00:07 10430

Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca dă primele semne de slăbiciune după ce a avut o viteză dublă de creştere a preţurilor faţă de Bucureşti în ultimii trei ani, arată o analiză a Asociaţiei Evaluatorilor (ANEVAR), făcută pe baza evaluărilor de apartamente necesare pentru finanţare bancară.

Astfel, valoarea medie de piaţă a unui metru pătrat de apartament din Cluj a înregistrat în trimestru doi din 2018 prima scăderea de 0,1%, după creşteri conse­cutive din 2016 încoace.

„Indicele imobiliar a înregistrat o foarte uşoară scădere în ultimele trimestru a valorii de piaţă a apartamentelor din Cluj. Nimeni nu s-ar fi aşteptat. Am crezut că este o eroare de calcul, dar piaţa de la Cluj a ajuns la un maxim şi nici IT-iştii nu-şi mai pot permite preţurile solicitate. Să nu uităm că în România şi în Cluj trăiesc şi alte persoane decât IT-işti“, a spus Dana Ababei, preşedinte ANEVAR.

Preţurile apartamentelor din Cluj au crescut cu 35% din 2015 până în prezent, de când ANEVAR raportează agregat preţurile de evaluare ale apartamentelor evaluate şi urmăreşte evoluţiile în fiecare trimestru, pe când în Bucureşti cu doar 17% în aceeaşi perioadă.

Preşedinta ANEVAR a spus că se aşteaptă ca lucrurile să se reaşeze în Cluj, iar piaţa să se stabilizeze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO