Eveniment

Dana Bates, pionier în Valea Jiului: întâlnirea unui texan cu ortodoxia şi deochiul

Dana Bates, pionier în Valea Jiului: întâlnirea unui texan cu ortodoxia şi deochiul

Autor: Ramona LOZNIANU

24.11.2011, 11:38 704

Când a ajuns prima oară în Valea Jiului, a plâns "literlamente" pentru că totul era aproape negru şi oriunde te-ai fi uitat vedeai gunoi şi câini vagabonzi, iar aerul era irespirabil. Când a început să pună bazele unui ONG în Lupeni, s-a lovit de "bunăvoinţă" unui partener român care a fost capabil să însceneze un control al Gărzii Financiare pentru a sustrage bani. După asemenea experienţe, ce te poate convinge să rămâi şi să construieşti ceva în România?

Dana Bates are 43 de ani şi este originar din Texas. A venit prima oară în România în 1995, pentru a-şi vizita părinţii care administrau un ofelinat şi care s-au ataşat atât de mult de oamenii pe care i-au ajutat încât şi-au dorit să fie înmormântaţi aici, într-un cimitir de ţigani. S-a stabilit în Lupeni din 1999 alături de soţia sa Brandi şi au decis să-şi crească cei doi copii, Briana Jelsa (6 ani) şi Gabriel Matei (2 ani), aici.

Vedeţi povestea lui Dana Bates în România pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO