Eveniment

Dăncilă, despre Codul finanţelor publice locale: Poate suma de 750 lei/locuitor va putea fi crescută

Dăncilă, despre Codul finanţelor publice locale: Poate...

Autor: Liviu Dadacus

22.02.2018, 11:12 177

„În ceea ce priveşte Codul finanţelor publice locale, proiectul este finalizat în baza tezelor prealabile adoptate în 2017 şi urmează să fie adoptat până la sfârşitul anului. Elementul principal al codului va fi formula de echilibrare a bugetelor locale. Aşa cum am încercat şi în 2018, conform programului de guvernare, ne-am propus ca 100% din impozitul pe venit să fie sursa bugetelor locale, şi echilibrarea să conducă la bugete minime de funcţionare. După cum ştiţi, în 2018 s-a stabilit 750 de lei pe locuitor”, le-a spus Dăncilă preşedinţilor de CJ.

Ea a arătat că, împreună cu preşedinţii de CJ, în cadrul grupurilor de lucru, se va identifica cea mai bună variantă pentru această formulă.

„De exemplu, poate suma de 750 de lei va fi doar pentru un minim şi va putea fi crescută în funcţie de serviciile publice existente la nivelul fiecărei localităţi. Aşteptăm de la dvs. o propunere fundamentată şi agreată cu toate structurile asociative din administraţia locală, astfel încât acest proiect de lege important să fie cât mai repede promovat”, a spus Dăncilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO