Eveniment

Dăncilă mai are de trecut un hop: PNL va depune săptămâna viitoare moţiunea de cenzură în Parlament

Dăncilă mai are de trecut un hop: PNL va depune...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

18.09.2019, 15:25 79

Liberalii vor depune săptămâna viitoare moţiunea de cenzură în Parlament împotriva Cabinetului Dăncilă, au declarat surse din PNL, pentru MEDIAFAX. 

Între timp negocierile vor continua cu celelalte partide, precum ALDE şi Pro România, au precizat sursele citate. Moţiunea de cenzură este susţinută deja de USR şi PMP.

Liberalii vor să strângă pentru moţiune cel puţin 233 de semnături pentru a a asigur succesul demersului împotriva Cabinetului Dăncilă.

Liderii grupurilor USR şi parlamentari ai PMP au avut discuţii, marţi cu senatorul UDMR Cseke Attila şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian despre urgentarea depunerii moţiunii de cenzură.

Pe de altă parte, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL trebuie să vină cu un document, cu o prezentare, în care să arate ce planuri are după ce cade Guvernul Dăncilă. El a precizat că ALDE nu va da „un cec în alb” la moţiune.

Jumătate din grupul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR, ar susţine moţinea. În schimb, Varujan Pambuccian a anunţat că a semnat pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Pentru ca moţiune de cenzură să fie adoptată sunt necesare minim 233 de voturi ale deputaţilor şi senatorilor. Până în prezent, toate moţiunile iniţiate de Opoziţie au fost respinse de Legislativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO