Eveniment

Dăncilă vrea un spital republican de 1,1 mld. euro cu mall şi cu un hotel de cel puţin 2.000 de locuri

Dăncilă vrea un spital republican de 1,1 mld. euro cu...

Autor: Alex Ciutacu

25.05.2018, 00:04 1287

Premierul Viorica Dăncilă  a anunţat joi că în pachetul de investiţii strategice, care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, este inclus şi „oraşul medical universitar Complex Carol Davilla”, un proiect în care doar spitalul republican ajunge la 1,1 miliarde euro, potrivit programului de guvernare.

„Adoptăm primul pachet de investiţii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public-privat. (…) Avem apoi oraşul medical universitar Complex Carol Davilla, care se va construe în zona de nord a Capitalei, lângă aeroportul Henri Coandă. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va cuprinde spitalul republican, facultatea de medicină, campus universitar şi medical, institute de cercetare medicală şi zonă comercială şi de agrement”, a spus Dăncilă, citată de Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de guvern, spitalul republican va include şi un hotel de minim 2.000 de locuri (n.r: spre comparaţie, RIN Grand Hotel, unul dintre cele mai mari hoteluri de pe piaţa locală are aproximativ 1.500 de spaţii de cazare).

Suprafaţa totală a proiectului este de circa 130.000 mp şi va fi construit în zona Mogoşoaia, pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte. Spitalul ar trebui să aibă 3.000 de paturi, 37 de săli de operaţie, un helipunct, facultatea de medicină, terenuri de sport, parc de agrement, zonă rezidenţială pentru personal, creşă şi grădiniţă, complex commercial şi servicii, parcare şi cămine studenţeşti.

Potrivit programului de guvernare 2018-2020, proiectul va ajunge la cel puţin 1,1 miliarde euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO