Eveniment

Daniel Dăianu lansează volumul „Economia şi Pandemia. Ce urmează?”

Daniel Dăianu lansează volumul „Economia şi...
11.06.2021, 12:13 300

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, lansează volumul „Economia şi Pandemia. Ce urmează?”, o carte care explorează impactul economic al crizei sanitare care a început şi în România în 2020.

„Criza COVID-19 a fost numită de FMI o criză ca nici alta. Cartea de faţă explică de ce este aşa, îmbinând perspectiva globală cu cea autohtonă. Iar lectura este captivantă pentru că autorul oferă o sumă de reflecţii asupra consecinţelor crizei, asupra gândirii economice şi a raţionamentelor economice, asupra politicii economice, toate nevoite să se adapteze, pentru desluşirea viitorului după pandemie. Încercarea de a ancora evoluţia economiei româneşti în acest context este cum nu se poate mai bine-venită”, spune Ella Kállai, doctor în economie, Paris 1 Panthéon-Sorbonne şi CERGE-EI, Praga.

Daniel Dăianu este profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti şi membru al Academiei Române. Este preşedintele Consiliului Fiscal din 2019. A fost membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (2014-2019), europarlamentar (2007-2009) şi ministru de finanţe al României (1997-1998).

Volumul este publicat le editura Polirom

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO