Eveniment

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal: PNRR înseamnă 14% din PIB pentru România. Realizarea a jumătate din PNRR ar putea duce investiţiile la 6,5% din PIB. Deficitul bugetar va fi în 2021 de sub 7% din PIB, mai puţin decât estimarea guvernului

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal: PNRR...

Autor: Răzvan Botea

21.04.2021, 14:52 385

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliul Fiscal, a spus, în cadrul conferinţei Coface Country Risk Conference 2021, aflată la a XVI-a ediţie, că absorbşia a jumătate din banii din PNRR ar putea însemna pentru România o creştere a investiţiilor la 6,5% din PIB. Dăianu a mai adăugat că estimează un deficit bugetar de sub 7% din PIB, mai mic decât estimarea guvernului de 7,16% din PIB.

„Corecţia bugetară a debutat. Deficitul bugetar cash, în 2021, îl văd sub 7% şi am discutat acest lucru şi la Consiliul Fiscal. Vedeţi care este prognoza Ministerului de Finanţe: deficit ESA de circa 8%, e posibil să scadă sub 8%, dar eu zic că va fi în jur de 8%, în 2021”, a spus Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal şi membru al Academiei Române.

El a mai spus în cadrul evenimentului Coface că anticipează că agenţiile de rating Moody’s şi Fitch vor îmbunătăţi de asemenea perspectiva de rating a României, după ce Standard and Poor’s a făcut acest lucru în aprilie 2021.

El a mai spus că redresarea economică solidă depinde de evoluţia campaniei de vaccinare: „Controlul pandemiei depinde de rata de vaccinare. Nu înseamnă discriminare, ci să salvăm business-uri, economia şi vieţi omeneşt”, a mai spus Dăianu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO