Eveniment

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, îi atacă pe Barna şi Cioloş: Cum vă împărţiţi între loialitatea faţă de Macron şi "Fără penali"? În discuţie este numele comisarului francez care este anchetat în Franţa

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, îi atacă...

Autor: Departamentul Politic

11.09.2019, 14:11 1615

Fostul ministru Daniel Funeriu lansează un atac dur la adresa liderilor USR şi PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş cu privire la susţinerea Sylviei Goulard, pentru comisar european pentru Piaţă Internă, aceasta fiind anchetată în Franţa. Funeriiu se întreabă dacă primează loialiitatea faţă de Macron.

"Domnule Cioloş, domnule Barna: veţi vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veţi împăca chestia asta cu excelenta iniţiativă "Fără Penali"? Accept, strict pe temă, şi răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat înainte de formularea răspunsului de ziare punct com. Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteţi sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupţia din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu ştiu că era perfect informat. Oups, am uitat... Monica nu e omnou. E doar Om", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

"PS: dl. Cioloş, dl. Barna, vă dau şi o soluţie pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron şi slujirea principiilor: dacă loialitatea faţă de principii este înaintea loialităţii faţă de Macron, anunţaţi public că nu o votaţi pe "penala" Goulard. Dacă loialitatea voastră faţă de Macron bate loialitatea faţă de principii, atunci măcar cereţi ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obţină şi România ceva de pe urma renunţării voastre la principii. Mihaela Miroiu, dacă tot am reluat dialogul, în calitatea ta de busolă morală indiscutabilă şi gardianul templului integrităţii din PLUS, îţi solicit o poziţie pe subiect. PPS: ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu şi colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea şi lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluaţi, sau noh... independenţa editorială bate interesul public?", mai spune fostul ministru.

Noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată marţi de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European, a declarat o sursă citată de Reuters.

Audierea acesteia are loc în aceeaşi zi în care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat lista celor 27 de viitori comisari UE, printre care se numără şi Goulard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO