Eveniment

Darius Vâlcov, arhitectul programului de guvernare al PSD, îl atacă pe Iohannis: Ce vocal a devenit “leneşul” de când i-a fost tăiat bugetul

Darius Vâlcov, arhitectul programului de guvernare al...

Autor: Departamentul Politic

31.08.2018, 14:13 1313

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, îl atacă pe şeful statului Klaus Iohannis, despre care spune că a devenit vocal după ce i-a fost tăiat bugetul, în contextul declaraţiilor publice de vineri ale preşedintelui potrivit cărora Guvernul acreditează teme false care condiţionează rectificarea.

"Ce vocal a devenit “lenesul” de cand i-a fost taiat bugetul pentru al doilea bucatar din alaiul prezidential! #incetincetisor", a scris Darius Vâlcov , pe Facebook.

Şi anterior Darius Vâlcov l-a criticat pe şeful statului, spunând despre acestea: "cât poţi să fii de ticălos ca să vorbeşti de deblocarea plăţilor pentru crescătorii români afectaţi de pesta porcină, atâta timp cât tu eşti cel care ai amânat rectificarea bugetară prin care Guvernul alocă 110 de milioane de lei pentru aceştia?!"

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat, vineri, Guvernul că acreditează teme false, care condiţionează de rectificarea bugetară o serie de cheltuieli esenţiale, cum ar fi plata pensiilor sau achiziţiile de medicamente.

”Dată fiind starea de fapt şi extinderea agresivă a pestei porcine, cu riscuri şi consecinţe care se pot dovedi dramatice pentru agricultura şi economia României, din partea Guvernului se anunţă cu seninătate faptul că fondul de rezervă este zero, în ciuda asigurărilor repetate prin care Guvernul şi-a propus să arate că situaţia bugetară este stabilă, că sunt bani pentru pensii, salarii şi pentru restul cheltuielilor. În ciuda gravităţii acestei situaţii în raport cu mijloacele de intervenţie pentru anumite situaţii de criză, cum este actualmente criza pestei porcine, ministrul finanţelor afirmă că fondul de rezervă este zero deoarece fondurile au fost cheltuite pentru situaţiile de calamitate, inclusiv pentru pesta porcină. În realitate, cheltuielile din fondul de rezervă pe care Guvernul le-a făcut pentru pesta porcină africană sunt zero. Nu poate fi identificat niciun act normativ, în ciuda spuselor ministrului finanţelor, prin care să fie alocată din fondul de rezervă vreo sumă, oricât de mică, în legătură cu criza generată de PPA”, se arată în comunicatul Preşedinţiei transmis vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO