Eveniment

Date şocante de la PNL Bucureşti: 400 de minori dispar anual din România şi nimeni nu ştie nimic de ei

Date şocante de la PNL Bucureşti: 400 de minori dispar...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

02.08.2019, 14:36 863

PNL Bucureşti a transmis că anual, în România, 400 de copii sunt daţi dispăruţi fără a mai fi găsiţi. Pentru a atrage atenţia cazului din Caracal, filiala PNL Bucureşti a anunţat că vor depune 400 de perechi de incaltaminte în faţa sediului MAI, pentru fiecare copil dispărut anual.

”Conform cifrelor oficiale, în România, anul trecut au fost daţi dispăruţi 4000 de minori. Au fost regăsiţi 3600. Nu au mai fost găsiţi 410. Doar în 2018. Pentru a atrage atenţia că tragedia de la Caracal nu este singulară, vom depune 400 de perechi de încălţăminte, pentru fiecare copil care dispare anual, în faţa clădirii Ministerului Afacerilor Interne (Piaţa Revoluţiei), sâmbătă, la ora 11.05 - ora primului apel la 112 al Alexandrei”, a transmis PNL Bucureşti, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

La eveniment vor participa preşedintele filialei Bucureşti a PNL, Violeta Alexandru, alături de preşedinţii filialelor celor şase sectoare şi de alţi reprezentanţi ai partidului.

PNL solicită înfiinţarea unor structuri specializate care să preia cazurile de răpiri şi dispariţii, la nivelul judeţelor şi regiunilor.

„PNL susţine înfiinţarea unor structuri specializate în cadrul judeţelor/regiunilor cu personal şi logistică specializată, care să preia, din prima etapă, cazurile de persoane dispărute sau răpite, fiind evident că poliţiştii de ordine publică sunt depăşiţi de complexitatea unor asemenea cazuri. Iniţiativa se numeşte #400 pentru 400", se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Comunicatul PNL vine în contextul cazului de răpire din Caracal, în urma căruia Alexandra Măceşeanu este dată dispărută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO