Eveniment

Datoria externă creşte sigur, investiţiile străine scad, iar Dacia nu mai lucrează trei zile

Datoria externă creşte sigur, investiţiile străine scad, iar Dacia nu mai lucrează trei zile

Autor: Claudia Medrega

18.06.2012, 00:03 120

În timp ce USL îşi savurează rezultatul de la alegerile locale, "cel mai mare succes de la Al Doilea Război Mondial încoace", iar învinşii de la PDL se sfâşie cu uşile închise şi-şi cau­tă noi lideri, datoria externă totală a României mai are un miliard de euro şi ajunge la 100 de miliarde de euro.

Dacă datoria externă, atât cea de stat, cât şi cea privată, creşte constant şi sigur, investiţiile străine îşi continuă marşul prăbuşirii atingând un nou minim istoric al ultimelor două decenii: numai 21 mil. euro în aprilie.

Dacă guvernul Ponta şi USL au deschis sticlele de şampanie după rezultatul alegerilor locale, care constituie şi o bornă pentru alegerile parlamentare din toamnă, Dacia, cel mai mare exportator al României, a oprit pentru trei zile producţia, din lipsă de comenzi la nivel european. În bani, aceste trei zile înseamnă aproape 50 mil. euro în producţie de maşini şi jumătate de milion de euro în salarii.

În cazul în care situaţia din Europa nu se va linişti, economia românească nu va avea cum să crească, având în vedere că resursele interne sunt limitate, iar Guvernul nu a arătat că are o strategie de creştere în care investitorii să pună bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO